Steigerhouten tuinmeubelen: trends in 2017

Steigerhouten tuinmeubelen trends 2017

De lentezon probeert hier en daar al voorzichtig door te komen en de vogels hebben de eerste melodieƫn gefloten. Tijd om die steigerhouten tuinmeubelen weer af te stoffen! Wij zetten de tuin trends van 2017 voor je op een rijtje. Centraal staat de combinatie van stoer en industrieel met warm en natuurlijk.

In 2017 staatĀ genieten centraal, en daar horen geen zwarte handen bij. Nee, dit jaar laten we de natuur lekker zijn gang gaan en ploffen we zelf neer op een comfortabele loungebank. Aan jezelf denken: dat wordt weer belangrijk!

Meer genieten, minder onderhoud

All weather tuinmeubelen zijn nog steeds populair. We willen meer genieten en minder tijd bestedenĀ aan onderhoud. Dat betekent tuinmeubelen die onderhoudsarm zijn, weerbestendige kussens die gewoon kunnen blijven liggen en een tuin waaraan je niet veel hoeft te doen. Laat de natuur zijn gang gaan!

Steigerhouten tuinmeubelen zijn een een goed voorbeeld van onderhoudsarme meubelen. Door de speciale behandelingĀ zijn ze beschermd tegen vocht en vuil. En door dezeĀ simpele tips hoef je nauwelijks naar je steigerhouten tuinmeubelen om te kijken.

Steigerhouten loungebank op maat met weerbestendige kussens
Steigerhouten loungebank op maat met weerbestendige kussens

Natuur als inspiratiebron

Dit jaar staat de natuur weer centraal. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals natuurstenenĀ en hout. Maar ook de tuin zelf: we gaan niet meer snoeien en uren in de tuin werken. De natuur mag weer zijn gang gaan.

Tuinmeubels hebben wƩl een mooie afwerking, maar behouden toch een pure en natuurlijke uitstraling. Zo staat een steigerhouten tuintafel mooi op een ondergrond van natuursteen.

Ook erg populair is de verweerde look: laat je steigerhouten meubelen bijvoorbeeld behandelen met een white wash of grey wash. Op deze manier krijgt het hout een mooie, doorleefde uitstraling.

Buiten wordt binnen

Het verschil tussen binnen en buiten vervaagt. Je ziet dat de stijl van het interieur steeds vaker naar de tuin doorgetrokken wordt. Dit betekent dat je veel planten in het interieur zult vinden. De tuin wordt een verlengstuk van je woonkamer: bijvoorbeeld door middel van een serre, veranda of overkapping.

Ontspanning staat centraal. Denk aan een fijne loungehoek met steigerhouten loungemeubels, maar ook een buitenkeuken waar je in de zomer heerlijk kunt koken terwijl je geniet van het weer.

Steigerhouten buitenkeuken op maat met big green egg
Steigerhouten buitenkeuken op maat met big green egg

Kleur van het jaar: denim

DĆ© kleur van 2017 is denim. Deze stoere blauwe kleur bevat een tikkeltje grijs en ziet er in combinatie met andere kleuren steeds weer iets anders uit. De kleur is dan ook erg toegankelijk en makkelijkĀ in verschillende interieurstijlen toe te passen.

Daarnaast blijft groen ook favoriet, zoals deze mooie petrol kleur. De kussens voor jouw steigerhouten tuinmeubelen op maat bestelĀ je dan ook bij ons in dezeĀ kleuren! Vermeld dan wel het kleurnummer bij je bestelling.

Kleurstaal kleur van het jaar 2017 denim
121 Dark Denim
Sunproof Cartenza 223 Petrol
223 Petrol

 

 

 

 

Botanische of grafische prints

De kleuren petrol en denim combineer je goedĀ met de trend die in het interieur al langer populair is:Ā botanische ofĀ grafische prints.Ā Botanische prints passen goed bij de natuurlijke tuin, waar grafische prints juist een verlengstuk van de Scandinavische stijl zijn.

Hoe verwerk je deze trendĀ in je tuin? Leg bijvoorbeeld sierkussens in jeĀ steigerhouten loungemeubels metĀ een botanische print, of een warme deken met grafische print voor de koelere avonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *