Steigerhouten meubels van hoge kwaliteit

Wij vinden een perfecte afwerking van de steigerhouten meubels heel belangrijk. Op deze manier wordt de kwaliteit gewaarborgd en behouden de meubels hun luxe uitstraling.

 

Splintervrije afwerking

Onze steigerhouten meubelen worden zelf ontworpen en geproduceerd in de werkplaats. Wij schuren en behandelen het hout handmatig, waardoor deze helemaal splintervrij is. Schroeven worden niet in het zicht geplaatst.

 

Gebruikt steigerhout

Wij werken alleen met gebruikt steigerhout. Dit hout heeft al een leven achter zich op de bouwplaats: de houten planken zijn oorspronkelijk gebruikt als loopplank op bouwsteigers. Zand, cement en water trekken in het steigerhout waardoor de kleur verandert. Dit geeft het hout zijn karakteristieke uitstraling. Steigerhout ziet er robuust uit, maar brengt daarnaast ook een warme sfeer in je interieur.

 

Binnen of buiten gebruik

Laat bij je bestelling weten of je het steigerhouten meubel binnen of buiten wil gebruiken. Als het meubel buiten staat heeft het namelijk een andere behandeling nodig die het steigerhout beschermt tegen weersinvloeden.

 

Werking van steigerhout

Steigerhout is een natuurproduct. Als het hout warmer of juist kouder wordt, zal het iets gaan werken. Dit betekent dat het een beetje kan uitzetten of krimpen. Luchtvochtigheid en temperatuur kunnen er dus voor zorgen dat er kleine scheurtjes en kiertjes ontstaan in het hout. Dit draagt echter ook bij aan het karakteristieke en robuuste uiterlijk van steigerhout!